SECURE IMMERSION TESTING (SIT) is een vorm van softwaretest die tot doel heeft mogelijke kwetsbaarheden van het computersysteem aan het licht te brengen en erachter te komen hoe goed de bronnen en informatie ervan worden beschermd tegen hackers. Het is geclassificeerd als niet-functioneel testen.

Dit type beveiligingstest is ontworpen om kwetsbaarheden op een systeem te identificeren en op te lossen of om problemen te identificeren die systeembeschadiging kunnen veroorzaken of om onbevoegde toegang tot een computersysteem te voorkomen. Deze vorm van beveiligingstests moet echter in een gecontroleerde omgeving worden uitgevoerd om te voorkomen dat het systeem in gevaar komt of beschadigd raakt. De omgeving waarin een beveiligingstest moet worden uitgevoerd, moet veilig zijn zonder risico voor de proefpersoon.

Er zijn veel soorten beveiligingstests die kunnen worden uitgevoerd. De meeste van deze tests identificeren, detecteren en repareren kwetsbaarheden in het besturingssysteem (OS) van een systeem. Sommige andere tests bieden echter mogelijk alleen de detectie van problemen op het niveau van een softwareprogramma, database of bestandsformaat. Dit type beveiligingstests is meestal uitgebreider en zal zich richten op specifieke toepassingen, bestanden of processen.

Hoe een Security Test uitvoeren?

Een security test is niet een voldoende mate van een veiligheid de veiligheid van het systeem als het niet alle elementen van het systeem of als ze omvat niet alle aspecten van een systeem dat zijn beïnvloed door de security systeem. Bijvoorbeeld, het onvermogen om toegang tot het netwerk zou niet geven u een compleet beeld van de beveiliging van uw netwerk.

Als je de zekerheid van een website die u nodig hebt voor het uitvoeren van een security test om te controleren of de website vrij is van phishing oplichting of als het bevat malware. Om uit te vinden of de website veilig of onveilig is, kunt u vragen aan de eigenaar van de website voor het uitvoeren van een security test op de site of zelfs het uitvoeren van een security test zelf.

Er zijn twee soorten beveiligingstests: functioneel en niet-functioneel. Functionele beveiligingstests zijn de meest voorkomende vorm van beveiligingstests die op een website worden gedaan. Bij niet-functionele beveiligingstests worden geen bestanden of toepassingen op de server gemaakt of gewijzigd.

Bij een functionele beveiligingstest zijn er twee soorten parameters voor de functionele testen: beveiligingscontroles en kwetsbaarheidstesten. Er zijn twee belangrijke vormen van beveiligingscontroles: beveiligingscontrole en beveiligingskwetsbaarheidscontroles. De eerste houdt in dat wordt gecontroleerd of de bronnen van de server, zoals opslagruimte, geheugen en bandbreedte, voldoende zijn voor het doel. Dit laatste omvat het testen of er een mogelijkheid is om een ​​bufferoverflow, stackoverflow, datacorruptie of enig ander type beveiligingslek in de website in te voegen.

Dus, wat is een security test? Het antwoord is dat het een combinatie is van zowel de functionele en niet-functionele testen van de beveiliging in een enkele test.

Het verschil tussen een functionele beveiligingstest en een niet-functionele beveiligingstest ligt in het doel ervan. De functionele is ontworpen om de gebruikers een grondig beeld te geven van de veiligheid van een website. Het is ontworpen om de integriteit en veiligheid van de website te verifiëren. Hoewel de niet-functionele is ontworpen om te testen op kwetsbaarheden, potentiële beveiligingsproblemen op te sporen en deze aan de beheerders van de website te rapporteren.

Veel mensen denken misschien dat het eenvoudig is om een ​​beveiligingstest op te zetten, maar eigenlijk kunnen webhostingbedrijven erg moeilijk zijn als het gaat om het opzetten van dergelijke tests. Het is beter om een ​​betrouwbaar en ervaren webhostingbedrijf in te huren om de beveiligingstests uit te voeren. Er zijn veel bedrijven die gespecialiseerd zijn in dit gebied en ze kunnen u uitgebreide informatie geven over de beste webhosts op de markt.

Voordat u een webhost inhuurt, moet u hun webhostingpakket controleren en ervoor zorgen dat het bedrijf gemakkelijk een beveiligingstest kan doen. Als de test te moeilijk is voor de host, kun je ook proberen een andere webhost te vinden. Als je de test eenmaal hebt opgezet en klaar voor gebruik, kun je de tools en scripts van het bedrijf gebruiken om de test zo vaak uit te voeren als je wilt, zonder dat je zelf aanpassingen hoeft te doen.

Om de test te vergemakkelijken kun je gebruik maken van een dienst als CloudFlare of CloudCafe. Ze bieden een gratis dienst, waarmee u de test uitvoert online en ze genereren van rapporten op basis van de resultaten. U kunt kiezen welke resultaten u wilt weergeven in het rapport en het gebruik van verschillende HTML-codes of tags om het rapport aanpassen.